مخلصه نام علمی Tanacetum parthenium 

نام یا نام های گیاه

گرم و خشک

طبیعت گیاه

برگ و سرشاخه‌های گیاه  که معمولاً به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می شود

طریقه مصرف

مسکن دردهای مفصلی و ضد التهاب، تقویت کننده اعصاب و آرام‌بخش، تسکین دهنده سرفه‌های مزمن و مفید برای گلودرد، تقویت کننده معده، کبد و طحال و مقوی حافظه، خارج کننده بلغم و مسهل، تصفیه کننده خون و مقوی قلب، بادشکن و خلط‌آور، تحلیل برنده ورم کلیه و ضد برونشیت

خواص درمانی

 

مضرات

*(این گونه گیاه دارویی با ارزش درباغ گیاهان شفا بخش شهرداری مهاجران کشت و نگهداری می شود)

توضیحات :

مخلصه  در استعمال خارجی استفاده از آن برای رفع بعضی از بیماری‌های پوستی مزمن، رفع تحریکات موضعی و بواسیر مؤثر می‌باشد

شربت مخلصه (مخلصه آویشن اسطوخودوس عسل) حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، منیزیم، فسفر، منگنز، آهن، روی (زینک)، پروتئین، اسیدسیتریک، اسیدفرمیک، کلسیم، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و ... است.

مهم‌ترین خواص شربت مخلصه
از مهم‌ترین خواص این شربت می‌توان به رفع سردرد‌های میگرنی و بهبود کیفیت خواب اشاره کرد. شربت مخلصه نشاط آور است و موجب آرامش قلب و اعصاب می‌شود.این شربت برای اعضای رئیسه بدن یعنی قلب، کبد و مغز بسیار مقوی و مفید است. شربت مخلصه موجب تقویت دستگاه گوارش، معده، کلیه‌ها و کبد می‌شود. رفع رگ به رگ شدن اندام، کمردرد، درد‌های اسکلتی و درد‌های مفاصلی از دیگر خواص این شربت بی‌نظیر است. این شربت خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و موجب رفع عفونت رحم، سینوس‌ها، ریه، معده و مجاری ادرار می‌شود. از دیگر خواص این شربت می‌توان تقویت بینایی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر، درمان بیماری‌های تنفسی از جمله سرماخوردگی، آسم، گلودرد، سرفه و برونشیت اشاره کرد. این شربت ضد نفخ و بادشکن است و موجب کنترل قند، فشار و چربی خون می‌شود.
منع مصرف شربت مخلصه
مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است از این شربت می‌توان ۴ لیوان در روز و در وعده‌های صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
مواد لازم شربت مخلصه
-عرق مخلصه یک لیتر
-عرق آویشن نیم لیتر
-عرق اسطوخودوس نیم لیتر
-گیاه مخلصه ۷۰ گرم
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت مخلصه
-برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل عرق مخلصه، عرق آویشن و عرق اسطوخودوس را ترکیب می‌کنیم. گیاه مخلصه را درون عرقیجات می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم ۵-۴ ساعت بماند. -سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم می‌جوشانیم. -هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد شد، آن را صاف می‌کنیم. -عسل را اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا قوام بیاید.-سپس در ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم.

 طرز تهیه یک لیوان شربت مخلصه
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۵-۴ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان می‌ریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه می‌کنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم، از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده می‌کنیم.